Terms and Conditions

FOR INFORMATION IN ENGLISH PLEASE GO TO "INFO" -> "FAQ"

(WE WILL TRANSLATE THIS PAGE AS WELL, AS SOON AS POSSIBLE)

Pe scurt

 

  • Termen de predare si conditii de livrare

Termenul de livrare al bijuteriilor aflate in stoc variaza intre 2-5 zile lucratoare.

Termenul de livrare al bijuteriilor personalizate sau unicat variaza intre 7 si 30 de zile lucratoare.

Termenul de livrare pentru toate cazurile de mai sus este socotit de la data plasarii comenzii pe siteul www.ikonajewellerystudio.com sau de la data achitarii avansului. 

Bijuteriile sunt lucrate manual in atelierul nostru, de aceea timpul de realizare variaza in functie de complexitatea design-ului si numarul de comenzi aflate in desfasurare.

Daca aveti nevoie de bijuterie mai repede, va rugam sa ne contactati pentru a afla daca putem urgenta comanda dumneavoastra. Daca nu putem realiza bijuteria in termenul de maxim 30 zile lucratoare, va vom contacta telefonic pentru a va informa si a afla daca mai doriti sa mentineti comanda.

Livrarile in Baia Mare le realizam personal gratuit, in termen de 1-2 zile lucratoare.

Livrarile in tara se realizeaza cu firma de curierat rapid, costul unei livrari este de 28 de lei. Pentru anumite localitati, asezate la distanta mare de un oras, este posibil sa se perceapa o taxa suplimentara de transport. Daca este cazul, va vom informa telefonic sau prin email, pentru a afla daca doriti sa pastrati comanda.

Pentru comenzile mai mari de 400 de lei, cu livare in Romania, transportul este gratuit.

  • Garantii

Bijuteriile Ikona Jewellery Studio vandute prin siteul www.ikonajewellerystudio.ro, sunt insotite de certificatul de autenticitate care atesta materialele folosite, greutatea, colectia din care fac parte si data comenzii.

Bijuteriile Ikona Jewellery Studio realizate din metale pretioase prezinta 3 marci: 1. Marca de responsabilitate proprie (CTP)
2. Marca de titlu (925 pentru argint, 585 pentru aur 14K, 750 pentru aur 18K etc), 3. Marca statului stantata de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului – Divizia Metale Petioase, Pietre Pretioase si Proces Kimberley (DMPPPPK), conform certificatului de autorizare numarul 0010709 din data de 23.03.2019. Aceasta marca confirma calitatea materialului din care sunt facute bijuteriile.

Exista posibilitatea ca in cazul bijuteriilor de mici dimensiuni sau foarte fine, marcile sa nu fie aplicate din lipsa de spatiu sau pentru a nu deforma piesa.

 Beneficiati de o serie de servicii postcumparare gratuite, care cuprind: refacerea placarii cu rodiu, cu aur, re-oxidare, re-albire si curatare.

In special in cazul inelelor, daca nu sunteti sigur/a de marimea pe care doriti sa o comandati, va rugam sa ne contactati prin email: contact@ikonajewellerystudio.com sau telefonic: 0730069503, pentru a afla daca bijuteria poate fi modificata ulterior sau daca trebuie refacuta integral si ce costuri implica.

Predarea bijuteriilor pentru retus, a reclamatiilor sau a defectelor, se face prin curier la adresa: Maramures, Baia Mare, str. Traian Vuia, nr. 28. Aceste servicii se preiau si se executa in termen de maxim 15 zile lucratoare de la data predarii, conform cu art. 16 (1) din legea 449/2003, daca se confirma faptul că un defect de manopera a reprezentat cauza unei asemenea deteriorari.

Serviciile gratuite postcumparare si cele de retus, nu includ transportul prin curier al produselor.

  • Ingrijirea bijuteriilor, recomandari

Pastrati bijuteria in cutia primita la achizitionare sau intr-o cutie destinata depozitarii bijuteriilor.

Nu purtati bijuteriile când gatiti, spalati vase/rufe, faceti baie sau intreprindeti orice activitati in care exista posibilitatea de a intra in contact cu substante chimice dure. De asemenea, nu purtati bijuteriile în timpul activitatilor fizice / brute, daca exista riscul expunerii acestora la socuri mecanice.

Purtati cu grija bijuteriile cu pietre si perle, montura acestora trebuie ferita de socuri mecanice.

Metalul pretios isi poate pierde stralucirea în timp dacă intra frecvent in contact cu agenti precum parfumul, apa sarata, creme de piele, fixativ pentru par, clor sau sulf. In functie de gradul utilizarii, va recomandam ca bijuteriile sa fie examinate si curatate de catre un bijutier, o data pe an.

  • Politica de retur

In cazul in care produsul nu corespunde din punct de vedere calitativ, il puteți returna în termen de 15 zile calendaristice de la primirea coletului, insotit de certificatul de autenticitate.

Prin produs se intelege bijuteria si cutia de bijuterie. Nu este necesara returnarea produsului in ambalajul original in care a fost livrat (cutie de carton, plic de plastic etc) insa trebuie respectate conditiile de siguranta la transport.

Bijuteriile create dupa specificatiile dumneavoastra sau distinct personalizate nu pot fi returnate, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Bijuteriile care au fost purtate sau prezinta semne de uzura nu pot fi returnate.

Perioada de retragere expira dupa 15 zile calendaristice incepand cu ziua la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a produselor.

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati in scris, prin e-mail la adresa contact@ikonajewellerystudio.com, cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca, o scrisoare trimisa prin e-mail. In acest scop, puteti folosi
modelul de retragere alaturat; folosirea lui nu este insa obligatorie:

Model de retragere preluat de pe siteul www.anpc.gov.ro/

pe baza Ordonanţei de urgenţă nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea şi completarea unor acte normative

(publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 427 din 11.06.2014)

Stimați consumatori, prezentul formular se trimite înapoi completat doar dacă doriţi să vă retrageţi din contract.

-Către …………………………………………………………[aici se introduce numele, adresa poştală şi, dacă este cazul, numărul de telefon, numărul de fax şi adresa de e-mail ale Ikona Jewellery Studio SRL]:

– Vă informez/Vă informăm (*) prin prezenta cu privire la retragerea mea/noastră (*) din contractul referitor la vânzarea următoarelor produse (*)

-Comandate la data (*)/primite la data (*)

– Numele consumatorului (consumatorilor)

– Adresa consumatorului (consumatorilor)

– Semnătura consumatorului (consumatorilor) (doar în cazul în care acest formular este notificat pe hârtie)

– Data

Vom rambursa sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră, inclusiv costurile livrării in cazul in care produsul prezinta un defect de manopera, cu excepţia costurilor suplimentare determinate de faptul ca ati ales alta modalitate de livrare decat cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fara întarzieri nejustificate si orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastră de a va retrage din
prezentul contract. Vom efectua această rambursare folosind aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care v-ati exprimat acordul expres prin e-mail pentru o alta modalitate de rambursare; in orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări.

Putem amana rambursarea pana la data la care primim inapoi produsele sau pana la momentul la care
ne-ati furnizat dovada ca ati trimis inapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiata.

Expediati produsele, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Va trebui sa suportati costul direct al returnarii produselor.

Sunteti responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.

  • Drepturi de autor

Toate materialele folosite pe site-ul www.ikonajewellerystudio.com sunt proprietate intelectuala a IKONA JEWELLERY STUDIO SRL. In eventualitatea sesizarii incalcarii unor drepturi de autor, este pusa la dispozitie adresa de email contact@ikonajewellerystudio.com.

Site-ul Ikona Jewellery studio este proprietate a IKONA JEWELLERY STUDIO SRL, companie inregistrata in Baia Mare, strada Traian Vuia, nr 28, CP 430094, CIF 39663505, numar inregistrare Registrul Comertului J24/1109/24.07.2018.

IKONA JEWELLERYSTUDIO SRL detine autorizatia ANPC DMPPPPK numarul 0010709 din data de 23.03.2019 pentru efectuarea de operatiuni cu metale pretioase, aliaje ale acestora si pietre pretioase.

In termeni legali


Termeni si conditii de utilizare a acestui site (TCUS)

Accesand si navigand pe acest site, acceptati, de facto, conditiile de utilizare descrise in continuare:

Daca nu sunteti de acord sau nu acceptati Termenii si conditiile de utilizare ale acestui site, va rugam sa parasiti acest site.

I. Proprietatea Continutului

Site-ul si tot ceea ce cuprinde acesta, incluzind fara limitare toate textele si imaginile („Continut”) sunt in proprietatea si sub dreptul de autor (copyright) al iKONA JEWELLERY STUDIO S.R.L. Este strict interzisa utilizarea oricarui Continut, fara permisiunea in scris a proprietarului „Continutului”. De asemenea, va informam ca IKONA JEWELLERY STUDIO S.R.L. isi va asigura si impune in mod hotarit recunoasterea drepturilor de proprietate intelectuala in conformitate cu legile in vigoare, ajungind daca este cazul la actionarea celor vinovati de incalcarea dreptului de proprietate intelectuala in judecata prin instantele penale.

II. Utilizarea Site-ului

IKONA JEWELLERY STUDIO SRL acorda permisiunea de a utiliza Site-ul in urmatoarele conditii:
Nu aveti permisiunea sa distribuiti, sa modificati, sa copiati, sa transmiteti, sa expuneti, sa refolositi, sa reproduceti, sa publicati, sa creati lucrari derivate din, sau sa transferati, sa vindeti sau sa folositi Continutul in alt mod, fara acordul in scris al IKONA JEWELLERY STUDIO SRL.

III. Confidentialitate

Orice date cu caracter personal precum: numele, adresa, numarul de telefon sau adresa dumneavoastra de e-mail pe care o transmiteti pe Site prin posta electronica sau prin alta modalitate vor fi folosite in conformitate cu Directiva (UE) 2016/680.

IV. Lipsa garantiilor

Continutul acestui site poate fi modificat si va este oferit „ca atare” fara a se oferi nici o garantie de nici un fel, fie aceasta expresa sau implicita.

V. Exonerarea de Raspundere

Utilizarea acestui site este in totalitate pe contul dumneavoastra. IKONA JEWELLERY STUDIO SRL nu este raspunzatoare pentru daune directe sau indirecte, de orice natura, ce ar rezulta din sau in legatura cu utilizarea acestui site sau a continutului sau. IKONA JEWELLERY STUDIO SRL nu isi asuma nici o responsabilitate si nu va fi raspunzatoare pentru nici o dauna sau virusi care ar putea sa va infecteze computerul sau alte bunuri in urma accesarii sau utilizarii acestui site, sau descarcarii oricarui material, informatii, text, imagini video sau audio de pe acest site.

VI. Link-uri pe site-urile unei terte parti

Site-ul poate contine link-uri catre alte site-uri aflate in proprietatea sau operate de alte parti decit IKONA JEWELLERY STUDIO S.R.L. Astfel de link-uri va sunt furnizate pentru a le folosi numai daca veti dori. IKONA JEWELLERY STUDIO S.R.L. nu controleaza, si nu este raspunzatoare pentru continutul si conditiile de confidentialitate sau securitate si de functionalitatea acestor site- uri. Fara a se limita la cele mai sus mentionate, IKONA JEWELLERY STUDIO S.R.L. isi declina in mod special orice raspundere daca aceste site-uri:
Incalca drepturile de proprietate intelectuala ale unei terte parti;

  • Sunt inexacte, incomplete sau contin informatii inselatoare;

  • Nu au caracter comercial sau nu raspund indeplinirii unui anumit scop;

  • Nu ofera o securitate adecvata;

  • Contin virusi sau alte elemente cu caracter distructiv; sau

  • Sunt licentioase sau calomnioase.

De asemenea, IKONA JEWELLERY STUDIO S.R.L. nu autorizeaza continutul sau orice alte produse si servicii prevazute pe astfel de site-uri. Daca intrati printr-un link pe astfel de site-uri sau pe acest site, va asumati personal riscul, fara a exista in acest sens permisiunea IKONA JEWELLERY STUDIO S.R.L.

VII. Revizuiri ale acestor Conditii de Utilizare

IKONA JEWELLERY STUDIO S.R.L. poate, in orice moment si fara notificare prealabila, sa revizuiasca aceste Conditii de Utilizare prin actualizarea acestora. Sunteti obligat sa respectati oricare si toate astfel de revizuiri si de aceea va trebui sa vizitati aceasta pagina a site-ului nostru in mod periodic pentru a lua la cunostinta Conditiile de Utilizare actualizate.

VIII. Legislatie aplicabila si Jurisdictie

Aceste Conditii de Utilizare si utilizarea acestui site sunt guvernate de legile din Romania. Instantele competente din Romania vor avea jurisdictie exclusiva asupra oricaror si tuturor disputelor ce vor aparea din sau se vor referi la sau vor fi in legatura cu prevederile Conditiilor de Utilizare si/sau Continutul site-ului sau in cazul disputelor in care aceste Conditii de Utilizare si/sau acest site vor fi considerate fapte relevante pentru astfel de dispute.

Termeni si conditii generale de vanzare (TCGV)

I. SCOPUL

Termenii si conditiile generale de vanzare (in cele ce urmeaza TCGV) se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre IKONA JEWELLERY STUDIO SRL, prin intermediul magazinului virtual www.ikonajewellerystudio.com catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti.

II. DEFINITII

In acest TCGV, urmatorii termeni vor insemna:
Client: persoana, firma, companie sau alta entitate juridica care emite o Comanda.
Vanzator: societatea comerciala IKONA JEWELLERY STUDIO SRL, avand sediul social in strada Traian Vuia, nr.28, CP 430094, Baia Mare, Romania.
Bunuri si Servicii: orice produs (bijuterie) sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda sau privitoare in alt mod la acestea care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului.
Comanda: un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora (de exemplu dar fara a se limita la: formularul de comanda de pe magazinul virtual www.ikonajewellerystudio.com, documente transmise prin emailul oficial afisat pe site: contact@ikonajewellerystudio.com)
Contract: o comanda confirmata de catre Vanzator.
Drepturi de proprietate Intelectuala (in cele ce urmeaza DPI): toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelui de domeniu.
Specificatii: toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in comanda.

III. DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:
1. Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice
2. Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)
Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

IV. OBIECTUL CONTRACTULUI

1.) Obiectul contractului îl constituie vânzarea/achziționarea de Bunuri si Servicii comandate de către Client, conform datelor menționate și confirmate prin intermediul Comenzii, parte integrantă a acestui contract, revizuită și confirmată de către Client.
2.) Metoda de efectuare a Comenzii se realizează în scris, prin intermediul poștei electronice, la adresa oficială Ikona Jewellery Studio: contact@ikonajewellerystudio.com sau prin plasarea comenzii în magazinul virtual de la adresa www.ikonajewellerystudio.com

V. PREȚUL CONTRACTULUI

3.) Prețul contractului este format din prețul Bunurilor si Serviciilor transmis de Vânzător, în scris, la adresa de email furnizată de Client în Comanda și contravaloarea serviciului de transport, preț care se regăsește în Comanda, verificată și acceptată de către Client.

4.) Dacă valoarea comenzii depășește 400 de lei, serviciul de transport este gratuit.

5.) Prețurile transmise sunt exprimate în lei (RON).

6.) Plata Bunurilor si Serviciilor se face conform Comanda prin una din urmatoarele metode, in functie de optiunea scrisa a Clientului:
Prin Ordin de Plată, în baza facturii proforme trimise la adresa de email furnizată de Client în Comandă sau
Prin plata online cu cardul de credit, prin platforma securizata de epayment sau
Ramburs, catre curier, la primirea produsului.
Dacă deţineţi unul sau mai multe vouchere cadou Ikona Jewellery Studio, aveţi posibilitatea să le utilizaţi pentru a achita parţial sau integral comanda dumneavoastră la checkout in online shop pe www.ikonajewellerystudio.com
7.) Bunurile si Serviciile urmează a fi expediat către Client în termenul agreat în Comandă si/sau specificat in magazinul virtual www.ikonajewellerystudio.com.

VI. TERMENUL DE PREDARE ȘI CONDIȚII DE LIVRARE:

8.) Termenul de predare al Bunurilor si Serviciilor este cel specificat în Comandă si/sau in magazinul virtual www.ikonajewellerystudio.com și se calculeaza de la data confirmarii Comenzii atat de catre Vânzător cat si de către Client și pâna la data plasării produsului către firma de curierat responsabilă cu expedierea.
9.) Eventualele modificări care intră sub incidența forței majore vor fi comunicate în scris Clientului.
10.) Din cauza problemelor interne de organizare și logistică ale firmelor de curierat partenere, termenele de livrare anunțate de către societate pot suferi modificări fără înștiințare prealabilă. În caz de nemulțumire față de serviciile de livrare oferite de firma de curierat, ne puteți scrie la adresa contact@ikonajewellerystudio.com
11.) Nu se vor efectua livrări in sărbătorile legale.
12.) Bunurile sunt noi, livrate în ambalajele originale, protejate antișoc.
13.) Nu putem fi responsabili pentru prejudiciile cauzate de întârzieri în livrarea Bunurilor din cauza unor factori externi: condiții meteo deosebite, greve, accidente rutiere sau orice alte situații speciale care ar putea împiedica curierul sa livreze Bunurile la timp.

V. OBLIGAȚIILE VÂNZĂTORULUI

16.) Vânzătorul este obligat să respecte întocmai prevederile prezentului Contract, ale Comenzii, ca parte integrantă a acestui contract.
17.) Vânzătorul este obligat să realizeze în termenul prevăzut pentru predarea acestei Comenzi, Bunurile si Serviciile comandate de către Client, prin respectarea tuturor mențiunilor cuprinse în Comanda. Vânzătorul nu își asumă răspunderea pentru modelele sau mărimile necorespunzătoare comandate de către Client, Contractul neputând fi denunțat sub acest aspect.
18.) Vânzătorul este obligat să returneze Clientului contavaloarea bunurilor comandate, mai puțin costurile de transport pentru situația în care Clientul se arată nemulțumit de calitatea acestora, în conformitate cu prevederile legale.
19.) Vânzătorul se obligă să restituie Clientului contravaloarea Bunurilor si Serviciilor comandate, mai puțin costurile de livrare, dacă acesta a notificat în scris Vânzătorul în termen de 15 zile calendaristice de la data ridicării coletului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, însă în aceleași condiții de calitate în care a făcut recepția Bunurilor.
20.) Vânzătorul este obligat la emiterea facturii originale și expedierea acesteia împreună cu produsul comandat de Client.
21.) Vânzătorul este obligat a respecta condițiile oferite ca garanție, așa cum acestea rezultă din cadrul acestui Contract.

VI. OBLIGAȚIILE CLIENTULUI

22.) Clientul este obligat să citească Termenii si conditii generale de vanzare (TCGV) înainte de confirmarea comenzii.
23) Clientul este obligat a achita SUMA menționată in Comanda, in functe de metoda de plata pentru care a optat:
In termen de maxim 24 de ore daca a optat pentru plata prin Ordin de Plată, în baza facturii trimise la adresa de email furnizată de Client în Comandă.
Sau
Imediat daca a optat pentru plata online cu cardul de credit, prin platforma securizata de epayment
Sau La primirea coletului, catre agentul firmei de curierat care a facut livrarea, daca a optat pentru plata ramburs.
24.) Clientul se obligă să respecte condițiile de returnare a Bunurilor comandate, precum și cele de garanție și post garanție, așa cum acestea rezultă din conținutul acestui Contract.

VII. GARANȚII

25.) În baza prezentului Contract, Clientul beneficiază de garanția legală de conformitate astfel cum aceasta este reglementată prin dispozițiile Cap VI din Legea 449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora, precum și toate drepturile și garanțiile instituite în favoarea consumatorilor prin dispozițiile Ordonanţei de urgenţă nr. 34/2014 din 04/06/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.
26.) Garanția conferită în baza prezentului contract vizează Bunurile achiziționate de la IKONA JEWELLERY STUDIO S.R.L.
27.) Răspunderea Vânzătorului este angajată dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 3 ani de zile, calculat de la data livrării produsului.
28.) În perioada de garanție, Clientul beneficiază de următoarele drepturi:
a) dreptul de a beneficia de produse conforme cu specificațiile tehnice inserate în cuprinsul prezentului


Contract și a Comenzii.
b) dreptul de a i se aduce produsele la conformitate, fără plată, prin reparație sau înlocuire, în funcție de opțiunea scrisă a Clientului, cu excepția cazului în care această solicitare este imposibilă sau disproporționată.
c) Dreptul la reparare sau înlocuire a produsului în cazul în care situația o impune, în condițiile prevăzute de lege.
d) Dreptul de a fi protejați împotriva riscului de a achiziționa un produs sau de a li se presta un serviciu care ar putea să le prejudicieze viața, sănătatea sau securitatea ori să le afecteze drepturile și interesele legitime.
e) Dreptul de a fi informați complet, corect și precis asupra caracteristicilor esențiale ale produselor și serviciilor, astfel încât decizia pe care o adoptă în legătură cu aceasta să corespundă cât mai bine nevoilor, precum și de a fi educați în calitatea lor de clienți. În acest sens, înaintea efectuării oricărei comenzi, clienții pot solicita informații suplimentare la numarul de telefon 0730069503 (L – V 10.00 – 17.00), la adresa de e-mail contact@ikonajewellerystudio.com sau prin intermediul formularului de contact disponibil pe www.ikonajewellerystudio/contact.
f) În perioada de garanție comercială Clientul beneficiază de o serie de servicii postcumpărare gratuite, care cuprind mărirea sau micșorarea bijuteriilor achiziționate, curatare, replacare cu rodiu în masura în care aceste bijuterii permit efectuarea unor astfel de operațiuni.
g) Predarea bijuteriilor pentru retuș, a reclamațiilor sau a defectelor, se face prin curier la adresa din Baia Mare, str. Traian Vuia nr. 28. Aceste servicii se preiau și se execută în termen de maxim 15 zile lucrătoare de la data predării. Clientul are obligația de plată a serviciilor de curierat si asigurare a produselor.

h) Toate modificările vor fi executate doar dacă aceste operațiuni nu presupun riscuri care ar putea afecta rezistența sau modelul bijuteriilor.
i) Expedierea bijuteriilor pentru retuș ori a celor pentru care s-a renunțat la cumpărare se face obligatoriu, dupa notificarea în scris a intenției. Ne rezervăm dreptul de a nu accepta primirea coletelor retur fără notificare scrisă prealabilă.
29.) Drepturile conferite prin lege Clientului nu sunt afectate în nici un fel prin garanția oferită de IKONA JEWELLERY STUDIO S.R.L., în calitate de Vânzător în favoarea Clientului.
30.) Drepturile de care beneficiază Clientul pe perioada de garanție vor putea fi exercitate de acesta doar dacă Clientul informează IKONA JEWELLERY STUDIO  S.R.L. despre lipsa de conformitate/deficiențele constatate în termen de 2 luni de la data constatării acesteia. Garanția legală de conformitate de care beneficiază Clientul în baza prezentului Contract nu exclude garanția legală pentru vicii ascunse, prevăzute prin dispozițiile Codului Civil.
31.) În vederea exercitării drepturilor conferite prin garanția contractuală, Clientul este obligat a însoți orice reclamație sau solicitare de reparație cu Certificatul de garantie care insoteste bijuteria la cumparare.
32.) Cauze care atrag pierderea garanției: Clientul poate pierde garanția consituită în baza prezentului contract atunci când se face vinovat de săvârșirea unor acțiuni/inacțiuni, după cum urmează:
a) Nerespectarea instrucțiunilor de utilizare și îngrijire a produsului achiziționat, așa cum sunt acestea menționate în cadrul acestui contract.
b) Executarea unor lucrări de reparare/modificare a produselor achiziționate de către Client personal sau prin intermediul unor persoane neautorizate ori în alte ateliere decât cele proprii ale Vânzătorului astfel cum acestea au fost indicate în cuprinsul prezentului contract.
c)IKONA JEWELLERY STUDIO S.R.L. nu își asumă răspunderea pentru problemele ce pot apărea datorită factorilor de natură mecanică
d) Pierderea certificatului de garantie.
e) Neaducerea la cunoștința Vânzătorului a deficiențelor/lipsurilor de conformitate a produselor achiziționate în termenul de 2 luni de la data achiziționării acestora.
33.) Instrucțiuni de utilizare și îngrijire.
Defecțiunile apărute din nerespectarea prevederilor menționate mai jos, atrag după sine pierderea garanției:
a) Atunci cand nu sunt purtate, păstrați bijuteriile in cutia proprie, într-o casetă specială sau săculeț cu interior moale.
b) Nu purtați bijuteriile când gătiți, spălați vase/rufe, faceți baie sau mergeți la piscină.
c) Înainte de a va așeza în pat nu uitați să scoateți colierele, cerceii, lanțurile, brățările goale sau cele cu o flexibilitate redusă, pentru că accidental, în timpul somnului, se pot deforma sau chiar rupe.
d) Nu purtați bijuteriile goale în interior în împrejurări în care le-ați putea lovi, pentru că odată îndoite, acestea nu mai pot fi aduse în forma inițială.

e) Rhodiul este stratul de luciu care se aplică peste aurul alb pentru a-i spori strălucirea. Rezistența și strălucriea rhodiului pe bijuterii poate dura o viață întreagă sau doar o perioadă scurtă de timp pentru că acestea sunt condiționate de modul în care bijuteriile sunt îngrijite cât și de reacțiile chimice ale organismului. Evitați să folosiți bijuteriile cu rhodiu în apă și la treburi casnice, deoarece există riscul ca
acest strat de luciu să își piardă din intensitate. Feriți bijuteriile cu rhodiu de contactul cu produse cosmetice, în special cele care conțin talc.
f) Protejați-vă bijuteriile de praf, de umiditatea parfumurilor și de conținutul fixativelor de păr.
g) Fiți atenți ca bijuteriile dvs. să nu intre în contact cu soluții acide sau cu ulei de motor.
h) Nu încercați să curățați montura pietrelor cu ajutorul acelor sau al altor obiecte ascuțite care ar putea deteriora piatra ori montura acesteia.
i) Acordați atenție sporită bijuteriilor cu perle pentru că montura lor nu rezistă la șocuri mecanice. De asemenea, bijuteriile cu perle trebuie ferite de contactul cu apa.

 
VIII. POLITICA DE RETUR.

34.) Dacă sunteți nemulțumit de produsele IKONA jEWELLERY STUDIO cumpărate și vreți să renunțați la cumpărare și implicit să primiți banii înapoi, puteți aplica pentru procedura de retur a produselor în maxim 15 zile calendaristice, conform dispozițiilor Ordonanţei de urgenţă nr. 34/2014 din 04/06/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative
34.) Termenul de 15 zile calendaristice prevăzut pentru exercitarea acestui drept începe sa curgă:
a) pentru produse, de la data primirii lor de către CLIENT;
b) pentru servicii, din ziua încheierii contractului.
35.) Prin contract la distanță se înțelege contractul de furnizare de produse sau servicii încheiat între un comerciant și un consumator, în cadrul unui sistem de vânzare organizat de către comerciant, care utilizează în mod exclusiv, înainte și la încheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicație la distanță.
36.) Dreptul de retur în 15 zile calendaristice se adresează doar clienților care au achiziționat produse online de pe site-ul www.ikonajeellerystudio.com sau prin comanda la adresa de email contact@ikonajewellerystudio.com
37.) Clientul are dreptul de a denunța unilateral contractul la distanță, în termen de 15 zile calendaristice, fără penalitați și fără invocarea vreunui motiv.
38.) Conform Ordonanţei de urgenţă nr. 34/2014 consumatorul este răspunzător de achitarea cheltuielilor aferente returnării produselor către comerciant.
39.) Expedierea bijuteriilor pentru retuș ori a celor pentru care s-a renunțat la cumpărare se face obligatoriu, dupa notificarea în scris a intenției. Ne rezervăm dreptul de a nu accepta primirea coletelor retur fără notificare scrisă prealabilă.
40.) Dreptul de renunțarea la cumpărare nu se aplică în cazul persoanelor juridice.
41.) Dreptul de renunțarea la cumpărare nu se aplică produselor care au fost personalizate cu gravuri

42.) Rambursarea sumelor se va face în cel mult 14 zile de la data denunțării contractului de către consumator.
43.) Conform dispozițiilor Ordonanţei de urgenţă nr. 34/2014, consumatorul nu poate denunța unilateral următoarele tipuri de contracte, cu excepția cazurilor în care parțile (consumatorul și comerciantul) au convenit altfel:
a) contracte de furnizare de servicii a căror execuție a început, cu acordul consumatorului, înaintea expirării termenului de 14 zile calendaristice;
b) contracte de furnizare de produse sau servicii al căror preț depinde de fluctuațiile cursurilor pieței financiare care nu pot fi controlate de comerciant;
c) contracte de furnizare a unor produse executate după specificațiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum și a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid;
d) Pentru orice detalii sau neclarități privind returnarea produselor vă rugăm să ne contactați pe email, la adresa: contact@ikonajewellerystudio.com sau la numărul de telefon 0730069503.

IX. POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE:

44.) Folosirea (vizitarea www.ikonajewellerystudio.com sau cumpărarea produselor) Contemporia, implică
acceptarea acestor termeni și condiții. Pentru folosirea în cele mai bune condiții a site-ului, se recomandă citirea cu atenție a termenilor și condițiilor.
45.) Compania IKONA JEWELLERY STUDIO S.R.L. își asumă dreptul de a face modificări ale acestor prevederi fără o altă notificare.
46.) Accesarea www.ikonajewellerystudio.com și efectuarea de comenzi prin intermediul secțiunii de cumpărături on-line sau prin solicitare pe adresa de email contact@ikonajewellerystudio.com, implică acceptul utilizatorilor ca datele lor personale să fie păstrate și prelucrate de Ikona Jewellery Studio. Scopurile prelucrării acestor date sunt: crearea unei baze de date pentru realizarea de rapoarte statistice, informarea despre promoțiile Ikona Jewellery Studio sau despre orice alte promoții sau activități desfășurate de Ikona Jewellery Studio prin orice mijloace de comunicare (poștă, email, telefon, SMS, etc.). Ikona Jewellery Studio se obligă ca datele personale să nu fie difuzate către terți, cu excepția operatorului de marketing direct (al acestuia). Datele dumneavoastră personale vor putea fi transmise autorităților în drept cu scopul verificării tranzacțiilor comerciale sau altor autorități în drept pentru efectuarea oricăror verificări, dacă acest lucru va fi solicitat în conformitate cu legile în vigoare.
Ikona Jewellery Studio certifică faptul că va respecta drepturile conferite de Directiva (UE) 2016/680, Legea nr. 677/2001 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comerțul electronic, precum și a Ordonanţei de urgenţă nr. 34/2014. Printre aceste drepturi se numără (enumerarea nu are un caracter limitativ):
a) Dreptul de a cere Ikona Jewellery Studio să vă confirme prelucrarea sau nu a datelelor dumneavoastră personale, în mod gratuit;
b) Dreptul de a cere Ikona Jewellery Studio să rectifice, actualizeze, blocheze sau șterge, în mod gratuit, acele date furnizate a căror prelucrare nu este conform dispozițiilor Legii nr. 677/2001;
c) Dreptul de a cere Ikona Jewellery Studio să înceteze, în mod gratuit, prelucrarea datelor dumneavoastră personale;
d) Dreptul de a cere Ikona Jewellery Studio să înceteze expedierea de mesaje promoționale.
e) Dreptul Dumneavoastră de a notifica în scris Ikona Jewellery Studio că renunțați la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului, prin returnarea în acest termen a produsului cumpărat, cu toate accesoriile și fără să prezinte nicio urmă de deteriorare sau uzură, Clientul suportând cheltuielile de expediție conform legii române. Acest drept nu poate fi invocat în cazul produselor ridicate de la sediile noastre sau a celor livrate direct de personalul nostru către Client sau pentru care a fost făcută proba sau instalarea.
f) Orice astfel de cerere/notificare se va data, semna și trimite de către persoana înscrisă în baza de date prin e-mail la adresa contact@ikonajewellerystudio.com sau prin poștă, la adresa: Str. Traian Vuia, nr. 28, Baia Mare. www.ikonajewellerystudio.com folosește măsuri de securitate împotriva pierderii, alterării sau folosirii greșite a informațiilor care se află sub controlul nostru.
g) Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica conținutul site-ului sau de a afecta performanțele serverului pe care rulează site-ul www.ikonajewellerystudio.com, va fi considerată o tentativa de fraudare a site-ului www.ikonajewellerystudio.com și va pune în mișcare cercetarea penală împotriva aceluia sau acelora care au inițiat această acțiune.
47.) Comunicarea necesară operării în bune condiții a acestui contract presupune: contact telefonic, corepondența email, mijloace de contact specifice firmelor de curierat.
48.) Comunicarea ulterioara, la distanța, poate cuprinde una din următoarele forme: scrisoare tipizată, imprimat, cataloage, cupoane, SMS, telefoane cu intervenție umană, invitații la evenimente organizate sau partenere Ikona Jewellery Studio.

X. FORȚA MAJORĂ

49.) Forța majoră exonerează de răspundere partea care o invocă cu cerința notificării partenerului în termen de 3 zile de la apariție și a dovedirii cazului de forță majoră. Pe durata forței majore părțile se obligă să ia toate măsurile necesare pentru limitarea consecințelor acesteia.

Partea care invocă cazul de forță majoră, se obligă să comunice partenerului contractual data încetării cauzei de forță majoră.

Dacă situația de forță majoră depășește o durată de 14 zile lucrătoare, operează în favoarea fiecăreia dintre părți dreptul de a renunța la contract.

XI. ALTE MENȚIUNI

50.) Nu ne asumăm răspunderea pentru eventualele greșeli de tipar și/sau scriere ale acestui material.

51.) Fotografiile prezentate nu crează obligații comerciale.

52.) Prețurile, ofertele si imaginile pot fi schimbate fără o notificare prealabilă.

53.) Alti termenii utilizați în cadrul acestui contract :

retuș – reparație efectuată gratuit în perioada de garanție oferită de comerciant pentru bunurile care au suferit defecțiuni

defect – obiect care a suferit stricăciuni/modificări față de starea sa inițială, ca urmare a unor șocuri mecanice sau al altor factori distructivi

rezistența bijuteriei reprezintă o serie de caracteristici și proprietăți care îi asigură practic structura modelului respectivei piese. Aceasta poate fi afectată prin șocuri mecanice sau prin lucrări de reparare cu grad ridicat de risc.

XII. LITIGII

54.) Prin folosirea,vizualizarea sau cumpărarea produselor de pe www.ikonajewellerystudio.com, utilizatorul a luat la cunoștința faptul că legile române vor guverna Termenii și Condițiile de mai sus și orice dispută de orice fel care ar putea să apară între Client și IKONA JEWELLERY STUDIO S.R.L.

În cazul unor eventuale conflicte între IKONA JEWELLERY STUDIO S.R.L. și clienții săi, se va încerca mai întai rezolvarea acestora pe cale amiabila în minim 30 de zile lucratoare.

Dacă rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi soluționat în instanta competentă în conformitate cu legile române în vigoare.

XIII. DISPOZIȚII FINALE

55.) Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi găsita nulă sau nevalidă, indiferent de cauza, aceasta nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu lansarea comenzii, Clientul accepta fără obiecțiuni Termenii și Condițiile de utilizare, valoarea acestora fiind aceeași cu un contract valabil încheiat.

56.) Fiind de acord cu acești Termeni și Condiții Clientul își asumă în totalitate drepturile și obligațiile ce decurg din cumpărarea din magazinul virtual www.ikonajewellerystudio.com sau prin comanda la adresa de email contact@ikonajewellerystudio.com